Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az alábbi recept garantáltan megédesíti és mámorossá teszi a karácsonyt. A pálinka, nemzeti italunk, fogyaszthatjuk bátran az ünnepekkor is. Aperitifnek, vacsora után vagy csak az íze kedvéért, hisz istenijó italunk.
Hozzávalók:
4,5 dl pálinka
1/2 dl méz
fahéj
szegfűszeg
ánizs
citromhéj
gyömbér
Összekeverjük a hozzávalókat a pálinkával, összerázzuk jól, majd karácsonyig még néhány alkalommal megtesszük ugyanezt, megállva,hogy nem kóstoljuk meg :)
Fogyasztás előtt leszűrjük.
|
"A minőségi pálinka a legrangosabb nemzetközi
párlatokkal is felveszi a versenyt!" - fogalmazott a magyar pálinka
népszerűsítésre megrendezett "Pálinkaakadémián" Barabás Attila, a
Pálinka Nemzeti Tanács tagja. Az Agrármarketing Centrum
szerint ideje átértékelnünk, amit védett nemzeti italunkról gondolunk.
Sokak szemében a pálinka még mindig a régmúlt karcos, hígító szagú
itala, holott a törvényi szabályozásnak és a pálinkafőző mesterek
elhivatottságának köszönhetően ez az ital ma már hazánk egyik
prémiumterméke.
|
|
A nyíregyháziaknak jó kis hétvégéjük lesz. Miklós helyett inkább Lucához kötik a pálinkázás nemes hagyományát, ennek örömére idén másodszor rendezik meg Luca napi pálinka ünnepüket, december 11-től december 12-ig. Helyszín a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet, címe: 4400 Nyíregyháza, Géza utca 8-16. Elsősorban a megyei pálinkafőzdék kóstoltatják párlataikat, de az ország szinte minden részéből érkeznek főzdék termékeikkel. Az érdeklődők kirakodóvásárral, és megyei ételkülönlegességekkel is találkozhatnak.
A
Vajdahunyad-várban és a vár udvarán december 5-én tartják meg a második Szent Miklós Pálinkaünnepet. 2007 óta Szent Miklós
napja egyben a Magyar Pálinka Napja, mivel a
püspök a pálinka védőszentje is. 2009.
december 5-én Magyarország Legjobb Pálinkáját fogadja a Magyar Mezőgazdasági
Múzeum. A címet Gyulán adják ki a Magyar Országos Pálinka
és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen. 2006 óta ezek a díjnyertes pálinkák
megőrzendő Nemzeti Kincsnek számítanak.
15 éve | Kovács Bálint | 0 hozzászólás
Az idén negyedik alkalommal
rendezi meg december elején Gráf József miniszter fővédnöksége mellett a Magyar
Pálinka Lovagrend Egyesület a Pálinka Árkádiát a Kossuth téren.
A pálinka ünnepnapja kapcsán megtartott korábbi rendezvények sikerére alapozva az idei évben nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.
A Magyar Pálinka Lovagrend (MPL) legfontosabb feladatának a minőségi pálinka népszerűsítését, megismertetését tekinti hazánk határain belül és kívül is. Első alkalommal 2007-ben ünnepelték meg Szent Miklósnak, a pálinkafőzők védőszentjének napján a Pálinka Napját a Kossuth téren, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) árkádja alatt, ahol a legjelesebb pálinkafőzdék várták legkiválóbb pálinkáikkal az érdeklődőket.
Az elmúlt napokban, hetekben a csapból is a Danubius és Sláger Rádiók megszűnésének híre folyt. Volt, aki nagyon sajnálta, hogy megszűnik, akadt, akit pont nem érdekelt az egész – ahogy többek közt engem sem -, az csatlakozhatott is akár a Facebook közösségi oldal „Lesz*rom a Slágert és a Danubiust” Klubhoz, hogy emígyen is kifejezze semleges érzéseit a rádióadók megszűnésével kapcsolatban.
És hogy hogyan telt a Danubius utolsó napja? Hát mi mással, ha nem Klubunk névadójával, bizony, pálinkával.
Folytatódik a korábban megkezdett marketing program a pálinka
népszerűsítése érdekében, az eddigi 150 millió forint után az idén újabb 50
millió forint áll rendelkezésre erre a célra – közölte Gráf József földművelésügyi
és vidékfejlesztési miniszter.
Eddig főként magyarországi kampányokat finanszíroztak ebből a keretből, a mostani összeg viszont főként azt szolgálja majd, hogy a pálinka külföldön is ismertebbé váljon. Az agrártárca vezetője elmondta: e területen az utóbbi néhány évben igen jelentős fejlődés volt tapasztalható.
A
frissen lefőtt pálinka általában darabos, karcos ízű, nem tűnik túl finomnak.
Ahhoz hogy igazán élvezni tudjuk, pihentetni, érlelni kell. Maga a pihentetés,
ahogyan a neve is sugallja, valóban csak annyi, hogy békén hagyjuk a pálinkát
akár hetekig, míg szépen lassan „lenyugszik”, szerkezete összeáll, fogyasztható,
jó ízű produktum lesz belőle. Ehhez érdemes rozsdamentes, nem porózus tárolóedényt
választani, az iparban általában rozsdamentes acéltartályt használnak, otthon talán
az üvegballon a legmegfelelőbb (a műanyag a legelterjedtebb, de az rossz
hatással lehet a pálinka ízére.) Pár hét múlva tulajdonképpen azon kapjuk
magunkat, hogy kész a pálinkánk.
Amikor
a szúrós, csípős jelleg után gyümölcsösebb aromájúvá válik az érkező folyadék, az
már a középpárlat. Mondhatjuk, hogy a pálinka „lényege”, ebben van a legtöbb
azokból a vegyületekből, amiket a legjobban élvezünk, mikor pálinkát
fogyasztunk. Ez az alszesz kb. 30-35 százaléka.
A főzés során aztán egyszer csak megjelenik egyfajta „főttfazék” íz, savanykás aroma a párlatban. Innentől az utópárlat érkezik. Szintén érvényes rá, hogy, bár a kész pálinkához nem használjuk fel, nem szabad belőle túl sokat elválasztani, mert a kész ital veszíthet ízéből, karakteréből.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás