Pálinka: blog

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

pálinka klub hírei

Az alábbi recept garantáltan megédesíti és mámorossá teszi a karácsonyt. A pálinka, nemzeti italunk, fogyaszthatjuk bátran az ünnepekkor is. Aperitifnek, vacsora után vagy csak az íze kedvéért, hisz istenijó italunk.

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

 

 

 

4,5 dl pálinka

1/2  dl méz

fahéj

szegfűszeg

ánizs

citromhéj

gyömbér

 

 

 

Összekeverjük a hozzávalókat a pálinkával, összerázzuk jól, majd karácsonyig még néhány alkalommal megtesszük ugyanezt, megállva,hogy nem kóstoljuk meg :)

 

Fogyasztás előtt leszűrjük.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 14 éve

tényleg különleges, érdemes kipróbálni. ebben a hóban-hidegben hangulatos is.

Tovább 

2009. december 9., szerda 15:32


 

"A minőségi pálinka a legrangosabb nemzetközi párlatokkal is felveszi a versenyt!" - fogalmazott a magyar pálinka népszerűsítésre megrendezett "Pálinkaakadémián" Barabás Attila, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja.

 

Az Agrármarketing Centrum szerint ideje átértékelnünk, amit védett nemzeti italunkról gondolunk. Sokak szemében a pálinka még mindig a régmúlt karcos, hígító szagú itala, holott a törvényi szabályozásnak és a pálinkafőző mesterek elhivatottságának köszönhetően ez az ital ma már hazánk egyik prémiumterméke.

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

ez igazán jó hír!

Tovább 

 

 

network.huA nyíregyháziaknak jó kis hétvégéjük lesz. Miklós helyett inkább Lucához kötik a pálinkázás nemes hagyományát, ennek örömére idén másodszor rendezik meg Luca napi pálinka ünnepüket, december 11-től december 12-ig. Helyszín a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet, címe: 4400 Nyíregyháza, Géza utca 8-16. Elsősorban a megyei pálinkafőzdék kóstoltatják párlataikat, de az ország szinte minden részéből érkeznek főzdék termékeikkel. Az érdeklődők kirakodóvásárral, és megyei ételkülönlegességekkel is találkozhatnak.

Tovább 

network.huA Vajdahunyad-várban és a vár udvarán december 5-én tartják meg a második Szent Miklós Pálinkaünnepet. 2007 óta Szent Miklós napja egyben a Magyar Pálinka Napja, mivel a püspök a pálinka védőszentje is. 2009. december 5-én Magyarország Legjobb Pálinkáját fogadja a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A címet Gyulán adják ki a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen. 2006 óta ezek a díjnyertes pálinkák megőrzendő Nemzeti Kincsnek számítanak.

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

Jó, hogy ennyi pálinkafesztivál van már.

Tovább 

network.huAz idén negyedik alkalommal rendezi meg december elején Gráf József miniszter fővédnöksége mellett a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület a Pálinka Árkádiát a Kossuth téren.

 

A pálinka ünnepnapja kapcsán megtartott korábbi rendezvények sikerére alapozva az idei évben nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

 

A Magyar Pálinka Lovagrend (MPL) legfontosabb feladatának a minőségi pálinka népszerűsítését, megismertetését tekinti hazánk határain belül és kívül is. Első alkalommal 2007-ben ünnepelték meg Szent Miklósnak, a pálinkafőzők védőszentjének napján a Pálinka Napját a Kossuth téren, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) árkádja alatt, ahol a legjelesebb pálinkafőzdék várták legkiválóbb pálinkáikkal az érdeklődőket.

Tovább 

network.hu

Az elmúlt napokban, hetekben a csapból is a Danubius és Sláger Rádiók megszűnésének híre folyt. Volt, aki nagyon sajnálta, hogy megszűnik, akadt, akit pont nem érdekelt az egész – ahogy többek közt engem sem -, az csatlakozhatott is akár a Facebook közösségi oldal „Lesz*rom a Slágert és a Danubiust” Klubhoz, hogy emígyen is kifejezze semleges érzéseit a rádióadók megszűnésével kapcsolatban.

 

És hogy hogyan telt a Danubius utolsó napja? Hát mi mással, ha nem Klubunk névadójával, bizony, pálinkával.

Tovább 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Kiss-Gál Ilona üzente 14 éve

Szerintem nagyszerű a lehetőség. Ma nem látom, hogyan zajlanak a dolgok. Emlék: Cegléden nőttem fel. Nagymamámnak Ugyerban volt szöllője, a IV. düllőben. A finom pálinkáját a VI. düllőben lévő Bárány-féle kifőzdében állították elő epercefréből aromás, felejthetetlen ízűvé. Apám nappal-éjjel ott volt, én meg vittem az ennivalót. Közben lehetőségem nyílt bejárni a labor tisztaságú termeket, ahol a különböző fázisokban lévő anyagokat megízlelhettem a nyelvem hegyével. A legjobb orvosság volt torokfájásra, köhögésre az égetett pálinka: zománcozott kistányérba 3-5 kockacukorra(régi nagyalakú) öntött, meggyújtott, leégett meleg finomság bekanalazgatása. Fájó-édes emlék.

network.huFolytatódik a korábban megkezdett marketing program a pálinka népszerűsítése érdekében, az eddigi 150 millió forint után az idén újabb 50 millió forint áll rendelkezésre erre a célra – közölte Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

 

Eddig főként magyarországi kampányokat finanszíroztak ebből a keretből, a mostani összeg viszont főként azt szolgálja majd, hogy a pálinka külföldön is ismertebbé váljon. Az agrártárca vezetője elmondta: e területen az utóbbi néhány évben igen jelentős fejlődés volt tapasztalható.

Tovább 

network.huA frissen lefőtt pálinka általában darabos, karcos ízű, nem tűnik túl finomnak. Ahhoz hogy igazán élvezni tudjuk, pihentetni, érlelni kell. Maga a pihentetés, ahogyan a neve is sugallja, valóban csak annyi, hogy békén hagyjuk a pálinkát akár hetekig, míg szépen lassan „lenyugszik”, szerkezete összeáll, fogyasztható, jó ízű produktum lesz belőle. Ehhez érdemes rozsdamentes, nem porózus tárolóedényt választani, az iparban általában rozsdamentes acéltartályt használnak, otthon talán az üvegballon a legmegfelelőbb (a műanyag a legelterjedtebb, de az rossz hatással lehet a pálinka ízére.) Pár hét múlva tulajdonképpen azon kapjuk magunkat, hogy kész a pálinkánk.

Tovább 

network.huAmikor a szúrós, csípős jelleg után gyümölcsösebb aromájúvá válik az érkező folyadék, az már a középpárlat. Mondhatjuk, hogy a pálinka „lényege”, ebben van a legtöbb azokból a vegyületekből, amiket a legjobban élvezünk, mikor pálinkát fogyasztunk. Ez az alszesz kb. 30-35 százaléka.

 

A főzés során aztán egyszer csak megjelenik egyfajta „főttfazék” íz, savanykás aroma a párlatban. Innentől az utópárlat érkezik. Szintén érvényes rá, hogy, bár a kész pálinkához nem használjuk fel, nem szabad belőle túl sokat elválasztani, mert a kész ital veszíthet ízéből, karakteréből.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu