Pálinka Blog: 2010. január

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 637 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

pálinka klub hírei - 2010. január

Nőként talán furcsa lehet a pálinka szeretete, de egy okkal több, hogy még finom süteményt is készíthetünk a felhasználásával.

 

Örömmel fedeztem fel a minap a neten az alábbi receptet:

 

Pálinkás-meggyes kókusztekercs

 

Hozzávalók a tésztához: 50dkg kedvünkre való keksz ledarálva (lehet teljes kiőrlésű is), 4ek jó minőségű kakaó, 12 dkg porcukor, 1 üveg savanykás meggybefőtt leszűrt leve (kb. 3,5dl), fél deci pálinka (esetünkben szilva)


A kókuszkrémhez
: 10dkg vaj, 8dkg porcukor, 1cs Bourbon vaníliás cukor, 10dkg kókuszreszelék


Továbbá
: a leszűrt meggybefőtt kimagozva, 1dl pálinka, 1cs Burbon vaníliás cukor

A tetejére: kb.

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

DE jó, köszi!

Tovább 

network.hu

Negyedik dolog a pálinka kóstolásánál, illetve ivásnál, hogy milyen formájú pohárból idd. Az igazi pálinkáspohár tulipánformájú, hogy az öblös részében kavaroghassanak az illatok, ennek feltétele persze a csupán félig töltött pálinka. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal mozgasd a poharat, ne túl vadul, mert ekkor az alkohol illatát fogod érezni, nem pedig a gyümölcs aromáját. Ellenkező esetben az utóbbi variáció valósul meg. Lassan hintáztasd tehát a poharat!

Tovább 

 

network.huA szlovákiai Nagytárkányban (ami északi szomszédunk egyetlen Tisza-parti települése!) hatodszor rendeznek már ilyet, ami azt jelenti, óriási kereslet van rá. Már tavaly is 57 induló volt!

 

A polgármester, Kopasz József az Új Szó című pozsonyi napilappal közölte: most először nem csak a pálinkafőzés kiskirályai, hanem a böllérek is összemérhetik tudásukat a VI. Nagytárkányi Kisüsti Pálinkaversenyen, függetlenül attól, honnan érkeznek. 4 kategóriában véleményezi a nemzetközi szakemberekből összeállt zsűri az italokat: szilva, alma, borpárlat és egyéb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szeptember 27-től indul pálinkafőzőket árusító webshopunk (www.palinkaust.hu), ahol kedvező áru vörösréz német pálinkafőzők (0,5 litertől 100 liter űrtartalomig) és tartozékok is kaphatók. Addig is további információ: 20/390-5475

Tovább 

network.hu

Első és legfontosabb szabály: a pálinkát tilos behűtve kínálni. Nagyon sok vendéglátóhelyen mégis ezzel találkozik az ember, holott ez nagy hiba, mert igazából szobahőmérsékleten, vagyis 18-20 fokosan adja ki a gyümölcsízt, aromáját. Hidegen „bezáródnak” az aromák, túl melegen pedig eltűnnek az illatok, erőtlennek hathat az ital.

 

Második fontos dolog a pálinka színe. A jó pálinka homogén, átlátszó, bár ez nem igaz az ágyas és érlelt pálinkákra, mivel ezek esetében a gyümölcságy módosíthat a színen, az érlelt pálinka pedig lehet halványsárga, de akár sötétsárga is.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 14 éve

nem, a fütyülős mézes az szeszesital, mely tartalmaz barackpálinkát is. itt van előttem:) összetevői: víz, finomszesz, barackpálinka, aroma, élelmiszerszínezék (karamell)

szóval amin az van,h szeszesital, az nem "igazi" pálinka. lehet kapni természetesen pálinkát is az üzletben, de ezek jóval drágábbak, mint megfizethetőbb fütyülős például.

nézz körül itt a klubban, vannak pálinkaajánlók. :)

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu