Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
frissen lefőtt pálinka általában darabos, karcos ízű, nem tűnik túl finomnak.
Ahhoz hogy igazán élvezni tudjuk, pihentetni, érlelni kell. Maga a pihentetés,
ahogyan a neve is sugallja, valóban csak annyi, hogy békén hagyjuk a pálinkát
akár hetekig, míg szépen lassan „lenyugszik”, szerkezete összeáll, fogyasztható,
jó ízű produktum lesz belőle. Ehhez érdemes rozsdamentes, nem porózus tárolóedényt
választani, az iparban általában rozsdamentes acéltartályt használnak, otthon talán
az üvegballon a legmegfelelőbb (a műanyag a legelterjedtebb, de az rossz
hatással lehet a pálinka ízére.) Pár hét múlva tulajdonképpen azon kapjuk
magunkat, hogy kész a pálinkánk.
Az
érlelés esetében a pálinkát fahordóba töltjük. Így, a pihentetéshez képest, nem
csupán magához tér a főzés során, hanem szerkezetében is változik. A levegővel
történő érintkezés módosít struktúráján, a hordó pedig, fajtájától,
pörkölésétől függően további ízekkel, mélyebb színnel gazdagítja párlatunkat.
Az ágyas pálinkáknál ilyenkor indul a gyümölcságyon érlelés. A gyümölcsök szín- illat- és ízanyaga feloldódik a pálinkában, további zamatokkal gazdagítva azt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Budapesti Pálinkafesztivál 2010
Pálinkás sajtkrém
Szeretjük a pálinkát
A pálinkakóstolás "szabályai" - 2.