Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az elmúlt napokban, hetekben a csapból is a Danubius és Sláger Rádiók megszűnésének híre folyt. Volt, aki nagyon sajnálta, hogy megszűnik, akadt, akit pont nem érdekelt az egész – ahogy többek közt engem sem -, az csatlakozhatott is akár a Facebook közösségi oldal „Lesz*rom a Slágert és a Danubiust” Klubhoz, hogy emígyen is kifejezze semleges érzéseit a rádióadók megszűnésével kapcsolatban.
És hogy hogyan telt a Danubius utolsó napja? Hát mi mással, ha nem Klubunk névadójával, bizony, pálinkával.
|
|
Folytatódik a korábban megkezdett marketing program a pálinka
népszerűsítése érdekében, az eddigi 150 millió forint után az idén újabb 50
millió forint áll rendelkezésre erre a célra – közölte Gráf József földművelésügyi
és vidékfejlesztési miniszter.
Eddig főként magyarországi kampányokat finanszíroztak ebből a keretből, a mostani összeg viszont főként azt szolgálja majd, hogy a pálinka külföldön is ismertebbé váljon. Az agrártárca vezetője elmondta: e területen az utóbbi néhány évben igen jelentős fejlődés volt tapasztalható.
A
frissen lefőtt pálinka általában darabos, karcos ízű, nem tűnik túl finomnak.
Ahhoz hogy igazán élvezni tudjuk, pihentetni, érlelni kell. Maga a pihentetés,
ahogyan a neve is sugallja, valóban csak annyi, hogy békén hagyjuk a pálinkát
akár hetekig, míg szépen lassan „lenyugszik”, szerkezete összeáll, fogyasztható,
jó ízű produktum lesz belőle. Ehhez érdemes rozsdamentes, nem porózus tárolóedényt
választani, az iparban általában rozsdamentes acéltartályt használnak, otthon talán
az üvegballon a legmegfelelőbb (a műanyag a legelterjedtebb, de az rossz
hatással lehet a pálinka ízére.) Pár hét múlva tulajdonképpen azon kapjuk
magunkat, hogy kész a pálinkánk.
Amikor
a szúrós, csípős jelleg után gyümölcsösebb aromájúvá válik az érkező folyadék, az
már a középpárlat. Mondhatjuk, hogy a pálinka „lényege”, ebben van a legtöbb
azokból a vegyületekből, amiket a legjobban élvezünk, mikor pálinkát
fogyasztunk. Ez az alszesz kb. 30-35 százaléka.
A főzés során aztán egyszer csak megjelenik egyfajta „főttfazék” íz, savanykás aroma a párlatban. Innentől az utópárlat érkezik. Szintén érvényes rá, hogy, bár a kész pálinkához nem használjuk fel, nem szabad belőle túl sokat elválasztani, mert a kész ital veszíthet ízéből, karakteréből.
Az
első főzés után lefőtt folyadék, az úgynevezett alszesz már kizárólag illékony
összetevőkből áll, szilárd anyag nincsen benne. A második főzés célja tulajdonképpen
finomítás. Ezzel tesszük koncentráltabbá, magasabb alkoholtartalmúvá a
párlatot.
Betöltjük az alszeszt az üstbe, ezúttal bátrabban, mint a cefre esetében, az alszesz ugyanis nem habzik. Ugyanúgy határozottabban kezdjük az üst melegítését, majd egyenletesen lassítjuk a tempót.
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Egyes földrajzi területek kiemelkedően alkalmasak bizonyos gyümölcsfajták termesztésére, ezeken a tájakon évszázadok óta kiváló minőségű pálinkát készítenek. Ha a feltételeknek megfelelnek, akkor a tájegység megkapja az eredetvédett termék megkülönböztető jelzőt, vagyis feltüntethető a terméken.
Szatmári szilvapálinka: Évszázadok óta a Szatmár-Beregi táj kiemelkedő híressége, vendégköszöntő itala. Aki ide látogat, legyen az fiatal vagy idős, nem mulaszthatja el ezt a terméket megkóstolni.
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Kevesen készítünk pálinkából "koktélt", kevert italt, pedig érdemes kipróbálni,mert a pálinka is remek koktél alapanyag.
Itt van például a tejszínes pálinka, mely az alábbi módon készül:
Hozzávalók:
- 8 dl körte- vagy cseresznyepálinka
- 2 dl tejszín
- 2 g reszelt szerecsendió
A pálinkát és a tejszínt lehűtjük, majd összekeverjük. Reszelt szerecsendióval kínáljuk.
forrás: www.izletes.hu
A Nielsen
piackutató cég idén is közzétette, hogy mennyit, és milyen arányban költünk
égetett szeszesitalokra. A felmérés a 2008 október és 2009 november közötti
időszakot öleli fel.
Költeni ugyanannyit költünk ezekre a termékekre, mint az azt megelőző időszakban, kb. 73 milliárd forintot. Ez a pénz viszont a főleg az áfa emelésből, illetve a jövedéki adó 6,5 százaléknyi emelkedéséből következő áremelés miatt kevesebb italra volt elég idén, a mennyiségi forgalom 5 százalékkal esett.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás