Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
"A minőségi pálinka a legrangosabb nemzetközi
párlatokkal is felveszi a versenyt!" - fogalmazott a magyar pálinka
népszerűsítésre megrendezett "Pálinkaakadémián" Barabás Attila, a
Pálinka Nemzeti Tanács tagja. Az Agrármarketing Centrum
szerint ideje átértékelnünk, amit védett nemzeti italunkról gondolunk.
Sokak szemében a pálinka még mindig a régmúlt karcos, hígító szagú
itala, holott a törvényi szabályozásnak és a pálinkafőző mesterek
elhivatottságának köszönhetően ez az ital ma már hazánk egyik
prémiumterméke.
(forrás: penzcentrum.hu)
A napokban megrendezett, Pálinkaakadémia névre
keresztelt rendezvényen Barabás Attila, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja
elmondta: a pálinka kifejezés először 1630-ban szerepelt írásos
emlékekben. Mára a "top prémium" kategóriájú pálinkák olyan
versenytársak között állják meg helyüket, mint a Smirnoff vodka vagy a
Hennessy XO konyak.
A szakember kiemelte annak fontosságát,
hogy a megfelelő törvényi szabályozás eredményeként a pálinka ma már
Magyarország legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő
prémiumtermékét jelenti. "A gasztronómiában az idei évben mintegy 30-40
százalékkal nőtt a pálinkafogyasztás, miközben a whiskyk fogyasztása
ugyanennyivel csökkent. Ezt azt jelenti, hogy a pálinka magas
presztízsű itallá vált a magyar fogyasztók szemében" - tette hozzá a
szakember.
Fotó: Pálinkaakadémia
A
rendezvényen tizennyolc bartender és barmaid arra vállalkozott, hogy a
nyolc eredetvédett pálinka köré komponál koktélokat, ezzel is
ráirányítva a figyelmet az ital sokoldalúságára. Morafcsik Péter, a
verseny egyik szervezője szerint a pálinka ebben - és főleg ebben - a
minőségében aperitif ital is lehet.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A pálinka, mint koktél alapanyag - 2.
A pálinka, mint koktél alapanyag - 1.
Pálinkafesztivál 2010
Együttműködési megállapodás a Pálinka Nemzeti Tanács és a VPOP között