Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Negyedik dolog a pálinka kóstolásánál, illetve ivásnál, hogy milyen formájú pohárból idd. Az igazi pálinkáspohár tulipánformájú, hogy az öblös részében kavaroghassanak az illatok, ennek feltétele persze a csupán félig töltött pálinka. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal mozgasd a poharat, ne túl vadul, mert ekkor az alkohol illatát fogod érezni, nem pedig a gyümölcs aromáját. Ellenkező esetben az utóbbi variáció valósul meg. Lassan hintáztasd tehát a poharat!
Fontos még, hogy aki igazi pálinkaélvező, az nem húzza le egyből az italt, hanem apró kortyonként fogyasztja, hiszen ekkor jön ki a valódi tiszta gyümölcsíz. Nehéz talán a régi beidegződést legyőzni, hogy egyből lehúzod, de megéri a fáradtságot. Miután lenyelted, végy egy nagy levegőt, és az egész garatodban érezheted a gyümölcsös ízt.
Kóstolásnál szem előtt tartandóa még az alábbiak is:
- ha többféle pálinkát van szerencséd kóstolni, a kevésbé intenzívtől haladj az intenzívebb ízűek felé
- a kóstolóra célszerű nem éhgyomorra menni, hiszen ellenkező esetben gyorsan kiüthet az ital
- pálinkakóstolás közben is fogyassz a kínált sajtból, rágcsálnivalókból, ásványvízből, így pihenőt tarthatsz a különféle ízek között
- használj pálinkakiöntőt, így nemcsak pontosabb mennyiséget tölthetsz, de az élményt is fokozod.
Mennyit illik kóstolni?
A borral ellentétben, a pálinkát bizony mindig le kell nyelni. Megfelelően kóstolva, és két centekkel számolva 7-8 féle pálinkát is meg tudsz kóstolni. Ennél többet nem érdemes, mert ledönt a lábadról, illetve az ízlelőbimbód sem bír több információt befogadni.
Jó kóstolást, jó pálinkát! Egészségünkre!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szeretjük a pálinkát
A pálinkakóstolás "szabályai" - 1.
Budapesti Pálinkafesztivál 2010
Pálinkás sajtkrém