Pálinka: blog

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

pálinka klub hírei

Az Agárdi Pálinkafőzde pálinkáiról a kirobbanóan friss ízek, gazdag, friss aromák, hatalmas jókedv jut eszünkbe. Lehet is, hiszen évszázados tradíciókra építő szakértelemmel, legkorszerűbb technológiákkal, valamint  minden részletre kiterjedő, gondoskodó figyelemmel készítik pálinkájukat, a valódi magyar pálinka hagyományait elevenítve fel.

 

 

network.hu

 

 

Az Agárdi Miraculum érlelt alma azoknak a hölgyeknek lesz kedvence, akik nem szeretik a férfias, erős ízeket, mivel tölgyfahordóban érlelt pálinkáról van szó, némi vanília és kávéízzel csábítanak, hogy az ember lánya minél többet igyon belőle.

Tovább 

 

network.hu

Idén harmadjára kerül megrendezésre a Budai Várban a Pálinka és Kolbászfesztivál 2009. október 8-11 között.

 

 

Pálinkafőzők, kolbászkészítők mutatkoznak be a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kht. által biztosított területen.

 

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és nem utolsó sorban a külföldi vendégeknek is hivatott bemutatni a magyar pálinka-, és kolbászkülönlegességeket.

Tovább 

 

network.hu

 A Panyolai Pálinkafőzde mai napig megőrizte a pálinkakészítés hagyományait, azaz a tökéletesen érett gyümölcsöt - hagyományosan - rézből készült kisüstben párolják le, a pálinka egy részét ezután speciális eper-, és almafából készült hordóban érlelik.

 

A Panyolai Elixírjei között nem nehéz kedvencet találni, ám ha még nem ismered egyik pálinkájukat sem a feketecseresznye pálinkával érdemes kezdeni az ismerkedést.

 

Édes, mint egy fűszeres desszert a vacsora után,  lágy és marcipános ízeivel kényeztet.

Tovább 

A pálinka nemcsak a férfiak itala, mi nők is ihatunk, és iszunk is pálinkát, hiszen a gyümölcs selymessége, egy igazán jó pálinka feledtetheti az alkohol erősségét. Pálinkázzunk hát, óvatosan, mértékkel, ízlelgetve a gyümölcsös ízeket.

 

Kóstold meg ezt az öt pálinkát, garantáltan nem fogsz csalódni:

 

 

 

 

 

network.hu

 Ágyas birsalmapálinka - Bolyhos Pálinkafőzde

 

 

 

 

 

 

Érett, zamatos, magas gyümölcstartalmú gyümölcsök. Évtizeted tapasztalat és számos bevált családi recept szerint dolgozik a Bolyhos Pálinkafőzde.

Tovább 

Folytatódjék hát a pálinkás koktél receptek sora:

 

 

network.hu

Hudson Bay

 

3 cl gin

1,5 cl cseresznyepálinka

1 evõkanálnyi rum

1 evõkanálnyi citromlé

1 evõkanálnyi narancslé


Shakerben összerázzuk, s koktélos pohárba szûrjük.

 

 


network.hu

Áfonyapálinka koktél / Jelly Bean

 

3 cl ánizslikõr

3 cl áfonyapálinka

 

Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük.

 

 

 

 

network.huKörtepálinka koktél /Pear Rickey

 

5 cl körtepálinka

1 cl citromlé

szódavíz

1 szelet körte

citromhéj

 

Egy poharat félig töltünk jéggel, beleöntjük a citromlevet A és a pálinkát, megkeverjük, majd felöntjük szódával, és a tetejét citromhéjjal megpermetezzük.

Tovább 

Koktél alapanyagként hódít a pálinka. Kísérletező kedvű bartendereink új koktélokat készítettek pálinkát használva alapanyagként.

 

Érdekes kombinációk születtek, a legkedveltebb egy mézes körte - friss narancs, Oranginha (ejtsd: orandzsinya) névre keresztelt párosítás lett.

 

 

Próbáljuk ki azonban lelkesen az alábbi pálinka alapú koktélokat is:

 

 

 

network.hu

 

Almapálinka koktél /Apple Car

 

3 cl almapálinka

3 cl Triple Sec

3 cl citromlé


Shakerben összerázzuk, s koktélos pohárba szûrjük.

Tovább 

network.huA jövő hét végén, szeptember 26-án kezdődik a III. Pálinka Promenád az V. kerületben a Vigadó téren, és tart egészen 28-ig. Kicsi, de jó hangulatú rendezvény lesz, 15 híres, és kevésbé ismert, viszont kiváló főzde több mint 100 féle pálinkája közül válogathat az érdeklődő.

 

A pálinkák mellett rengeteg program is várja az érdeklődőket, fellép többek között a Four Fathers, Kontor Tamás, Szabó Eszter, Bíró Gergely, Szekeres Adrienn és még sokan mások.

Tovább 

network.huHa az ember Izsákon jár, a borok kóstolgatása mellett jó program lehet a Pálinkamúzeum megtekintése. A volt Ecker Likőrgyár régi székhelyén, a Zlinszki utcában található az ország talán egyetlen ilyen múzeuma.

 

Több mint 1000 kiállítási tárgy meséli el a pálinkafőzés ősi történetét. Az ezen a helyen 1922-ben alapított pálinkafőzde berendezéseit csaknem eredeti állapotukban tekinthetik meg az érdeklődők. A főzéshez használt eszközökön túl régi okmányokat, számlákat, korabeli logisztikai és értékesítési eszközöket, régi pálinkafőzőket és a gyümölcstermesztéshez kapcsolódó szerszámokat is szemügyre vehet a látogató, csakúgy, mint hajdani címkéket, üvegeket.

Tovább 

network.huA főzésnek a leggyakrabban használt, úgynevezett kisüsti módszerét írom le. Bár a név kis üstre utal, nem csak a házi főzésűek, hanem a nagyobb lepárlók pálinkái is így készülnek többségükben. A technológiában lehet persze különbség, de itt most inkább magáról a folyamatról lesz szó.

 

A cím az első főzés, ami arra utal, hogy nem csupán egyszer főzzük le a pálinkát. Nem is, hanem kétszer. Először az illékony részeket választjuk el a szilárd részektől, vagyis kifőzzük a cefréből az alkoholt, a vizet, a savakat, az illó- és aromaanyagokat.

Tovább 

network.huA főzéshez, a cefrén és a főzőmester szakértelmén kívül, jó pálinkafőző eszközök szükségeltetnek. Két fő folyamatot kell tudnunk kezelni, először a cefre főzését, amikor gőz állapotban kiválnak belőle a pálinka alkotórészei, aztán ennek a gőznek a hűtését, hogy folyadékként érkezzen meg tárolóedényünkbe.

 

Az első fontos eszköz a főzőüst. Fontos, hogy melegedése jól szabályozható, egyenletes legyen. Természetesen, ahogy eddig is, az előkészítés összes fázisában fontos volt a tisztaság, most is, a főzésre használt, a cefrével, párlattal érintkező összes eszközt alaposan meg kell tisztítani.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu