Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Korábban (a 2002. törvény előtt) 3 minőségi kategóriáját ismertük a pálinkának, melyek a mai napig megvannak, és a köztudatban továbbra is pálinka néven szerepelnek:
Kommersz italok, melyek víz, finomszesz és aromák
hozzáadásával készülnek. Gyümölcsöt sosem láttak, olcsón be lehet tőlük rúgni,
élvezeti értékkel nem rendelkeznek, vagy legalábbis minimálissal.
Úgynevezett vágott párlatok, ezek voltak a csúcsitalok évtizedekig, részben gyümölcspálinkát, részben vizet és finomszeszt tartalmaznak. A nagyobb szeszfőzdék nagy mennyiségben gyártott termékei a mai napig ilyenek, nem véletlen, hogy már csak „Fütyülős” „Vilmos” stb. néven futnak, és a pálinka szó eltűnt a címkéről.
100 %-ban magyar gyümölcsből, vagy magyar szőlő törkölyéből főzőtt pálinkák, legfeljebb kezelt, tisztított víz adható hozzá, az alkoholfok beállítása céljából. Ma már csak ezt hívhatjuk pálinkának.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pálinka alapok – Mi a pálinka? 1. rész
Pálinka alapok – a második főzés 2. rész
Pálinka alapok – a második főzés 1. rész
Budapesti Pálinkafesztivál 2010