Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Úgynevezett lepárlással, főzéssel a világ szinte minden táján készítenek magas alkoholtartalmú szeszes italokat. Híres italok a vodka, a gin, a whisky, a rum, a cognac, és még lehetne sorolni. Azt viszont elmondhatjuk, hogy a világban talán sehol ilyen sokféle gyümölcsből, ilyen változatosan nem készítenek párlatokat. Merthogy ez lenne a pálinka lényege, a gyümölcs. A 2002. július 1-jén életbe lépett 1-3-1576/89-es számú előírás (Magyar Élelmiszerkönyv) mondja ki hivatalosan, hogy mi is az a pálinka. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek Magyarországon termett gyümölcs és szőlő törkölyéből készülnek, 100 %-os gyümölcstartalmúak, azaz finomszeszt és aromát nem tartalmaznak és minimum 37,5 %-os alkoholfokkal rendelkeznek. Ez annyira komoly, hogy pl. a mézzel, vagy az Erdélyben népszerű köménnyel ízesített pálinka, vagy az úgynevezett diópálinka, ami dióval ízesített gyümölcspálinka, csak párlat néven kerülhet forgalomba.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pálinka alapok – a második főzés 2. rész
Pálinka alapok – a második főzés 1. rész
Pálinka alapok – Mi a pálinka? 2. rész
Budapesti Pálinkafesztivál 2010