Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A magyar gasztrokultúrában egyre nagyobb szerep jut a minőségi magyar italoknak, köztük is felívelő pályát jár be a pálinka. Szerencsére már egyre többen rájöttek, egy hungarikumhoz minőség dukál és ezt a közönség is megérzi.
Egy év alatt 3,5 liter tiszta szeszt iszik meg egy átlagos magyar ember, közölték a statisztikusok. Ez nem kevés, de jó irányba változtak a fogyasztói szokások is változnak: egyre többen választják a pálinkát a minőségi italok közül, ami főleg a fiatalok körében népszerűbb. Még a Magna Cum Laude is megénekelte milyen frankó a pálinka.
Még mindig több pálinkát állítanak elő bérfőzés
keretében, mint kereskedelmi célból: az előbbi nagyjából 5 millió liter
évente, utóbbi pedig folyamatosan növekszik, most 2 millió liter, derül
ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Élelmiszerlánc-elemzési Főosztályának adataiból.
A kereskedelmi forgalomba kerülő pálinkákból az egy főre jutó éves
fogyasztás 1,5 deciliter. - A pálinkatermelés 2008-ban mintegy 20
százalékkal nőtt az előző évekhez képest. Úgy tűnik, sikerült a
pálinkából jó értelemben vett "divatot" csinálni, egyre többen
értékelik, élvezik olyan ínyenc módon, ahogy a borokat. Azt reméljük,
hogy a pálinka, a szeszes italok prémium szegmensében tovább tudja
erősíteni pozícióit – nyilatkozta Kasza Gyula a Földművelésügyi és
Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-elemzési Főosztály
Közkapcsolati Osztályának vezetője.
A szakemberek szerint a növekedés egyik oka, hogy a pálinka szót az
Európai Uniós csatlakozást követően levédette Magyarország, ezzel olyan
nemzeti itallá lépett elő, mint a görögöknél az Ouzo vagy az olaszoknál
a Grappa.
Azt, hogy a pálinka iránti kereslet nő, jól
bizonyítja, hogy a Miskolci Likőrgyár Prekop Pálinkafőzdéje új
részleggel bővült decemberben, mondta Oroszné Prekop Erzsébet
vezérigazgató. Szerinte a legnépszerűbbek még mindig a hagyományos
ízek, mint a szilva, a barack, de a jellegzetes, gyümölcs illatú
pálinkák is előtérbe kerültek: a birsalma vagy a vilmoskörte, melyet a
fiatalok választanak előszeretettel.
A pálinkaágazat 2008-ban és 2009-ben kiemelkedő mértékű
marketingtámogatásban részesült. A kiemelt támogatás célja a pálinkához
kapcsolódó pozitív imázs kialakítása, a pálinka magas minőségi
színvonalat képviselő nemzeti itallá történő pozícionálása, és ennek a
fogyasztókban való tudatosítása. 2009 tavaszán megalakult a Pálinka
Nemzeti Tanács, amelynek legfontosabb feladata a pálinkával kapcsolatos
érdekek egyeztetése, a pálinka minőségének megőrzése, s hírnevének
gondozása.
forrás: n-joymgazin
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A pálinkakóstolás "szabályai" - 2.
A pálinkakóstolás "szabályai" - 1.
Budapesti Pálinkafesztivál 2010
Pálinkás sajtkrém