Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Pálinkát gyümölcsön kívül még
lehet borból, illetve seprőből és törkölyből főzni. Fontos, hogy a hatályos magyar
pálinkatörvény értelmében csak a törkölyből készült párlat viselheti a pálinka
nevet, de ahogy hagyományosan az ágyas, mézes párlatokat is pálinkának
tekintjük, úgy ezeket is, még ha nem is viselhetik a pálinka nevet.
A bor, magas alkoholtartalma miatt kiválóan alkalmas párlatkészítésre, a világ leghíresebb borpárlatát konyak néven ismerjük. Vagyis hivatalosan cognac Franciaországban, azon belül is Charente megye bizonyos részein, mindenhol máshol pedig brandy. Általában fehér, savasabb, könnyebb, gyümölcsösebb borokból készítik.
A seprőpálinka, mint a neve is mutatja, a bor seprőjéből készül. A seprő elsősorban elhalt élesztőkből és borkőből álló üledék, ami a bor erjedése során lassan leszáll a hordó, illetve tartály aljára. Ük- és szépszüleink népszerű itala volt, ma már egyre nehezebb találkozni vele. Általában erős, 50 % feletti alkoholtartalmú, „ütős”, markáns ízű pálinkafajta.
A törköly a borkészítéshez használt, már lepréselt szőlő maradványa. Pálinkafőzéshez kiváló alapanyag, mivel rengeteg íz- és extraktanyagot tartalmaz, amennyiben kíméletesen préselték ki a mustot belőle. A kíméletesebb préselés minőségi borok készítésére jellemző, így mondhatjuk, hogy jó bor törkölyéből készül a jó pálinka. Markáns, zamatos, igazi férfias pálinkák a törkölypálinkák.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pálinka alapok – Mi a pálinka? 2. rész
Pálinka alapok – Mi a pálinka? 1. rész
Budapesti Pálinkafesztivál 2010
Tarolt a Zimek Pálinkaház a Destillata 2010-en