Pálinka: Pálinka alapok – A szőlőbor, a seprő és a törköly

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.huPálinkát gyümölcsön kívül még lehet borból, illetve seprőből és törkölyből főzni. Fontos, hogy a hatályos magyar pálinkatörvény értelmében csak a törkölyből készült párlat viselheti a pálinka nevet, de ahogy hagyományosan az ágyas, mézes párlatokat is pálinkának tekintjük, úgy ezeket is, még ha nem is viselhetik a pálinka nevet.

 

 

A bor, magas alkoholtartalma miatt kiválóan alkalmas párlatkészítésre, a világ leghíresebb borpárlatát konyak néven ismerjük. Vagyis hivatalosan cognac Franciaországban, azon belül is Charente megye bizonyos részein, mindenhol máshol pedig brandy. Általában fehér, savasabb, könnyebb, gyümölcsösebb borokból készítik.

A seprőpálinka, mint a neve is mutatja, a bor seprőjéből készül. A seprő elsősorban elhalt élesztőkből és borkőből álló üledék, ami a bor erjedése során lassan leszáll a hordó, illetve tartály aljára. Ük- és szépszüleink népszerű itala volt, ma már egyre nehezebb találkozni vele. Általában erős, 50 % feletti alkoholtartalmú, „ütős”, markáns ízű pálinkafajta.

 

A törköly a borkészítéshez használt, már lepréselt szőlő maradványa. Pálinkafőzéshez kiváló alapanyag, mivel rengeteg íz- és extraktanyagot tartalmaz, amennyiben kíméletesen préselték ki a mustot belőle. A kíméletesebb préselés minőségi borok készítésére jellemző, így mondhatjuk, hogy jó bor törkölyéből készül a jó pálinka. Markáns, zamatos, igazi férfias pálinkák a törkölypálinkák.

Címkék: brandy cognac konyak pálinka párlat seprő szőlő törköly

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu