Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Párlatok megmérettetésével
kapcsolatban a legtöbet a Destillata nevű osztrák versenyről hallunk. A világ
párlatainak nincsenek olyan szintű, illetve ismertségű nemzetközi versenyei,
mint mondjuk a boroknak, hiszen mondjuk whisky-t versenyeztetni konyakkal,
rummal vagy pálinkával szinte lehetetlen lenne.
A pálinkák megmérettetésének nemzetközi porondja így a Destillata lett, ami elvileg világverseny, és bármilyen nemes párlatok versenyeztetésére nyitva áll, a gyakorlatban inkább mégis egy tágabb értelemben vett közép-európai megmérettetése ez az elsősorban gyümölcs alapú italoknak. Jellemzően az osztrák, német, svájci, skandináv snapszfőzdék, az olasz grappafőzdék, a magyar pálinkászok és lengyel, cseh, szlovák, román párlatfőzők versenyeztetik termékeiket.
A beérkezett párlatokat kb. 10, egyenként 3 tagú zsűri kóstolja először, és készít elő egy szelekciót a fő, 3 tagú zsűrinek. A párlatok vegyi elemzésen is átmennek. A fő versenyen, a Destillata Classicon csak olyan italok indulhatnak, melyekben hozzáadott cukor nincsen. Az utóbbi pár évben, mivel egyre több édesített, de minőségi ital készült, létrejött egy Destillata Special verseny, ahol ezek a termékek mérettetnek meg.
Bronz, ezüst, és aranyérmeket kaphatnak a párlatok. A legkiemelkedőbb kapja meg az „Év párlata” díjat. A legtöbb díjat bezsebelt főzde lesz az „Év főzdéje”, a második ezüstérmet, a harmadik bronzot kap. Van „Év felfedezettje” díj, illetve Németország, Olaszország és Magyarország nemzeti bajnokot is avat.
Mi magyarok általában kiválóan szerepelünk. Idén tavasszal az év főzdéje az Agárdi pálinkafőzde lett, az év felfedezettje díjat a szatmári Matheus Pálinkaház kapta, pálinkáink számos arany-, ezüst-, és bronzéremmel gazdagodtak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Budapesti Pálinkafesztivál 2010
Pálinkás sajtkrém
Szeretjük a pálinkát
A pálinkakóstolás "szabályai" - 2.