Pálinka: Jól jön a válság a pálinkafőzdéknek

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 641 fő
  • Képek - 88 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 65 db
  • Fórumtémák - 11 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Pálinka Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

A válságnak néha vannak pozitív hozadékai is. A pálinkafőzdék az idén jól járnak, ugyanis az idei gyümölcstermés az optimális időjárásnak köszönhetően kiemelkedően jó minőségű, a gyümölcsök többségének cukor – sav aránya optimális, cukorfoka, ízanyag tartalma kiemelkedő.

 

 

A termelők mégis eladási gondokkal küszködnek, legalábbis az extra minőséget illetően. A felvásárlók inkább a kevésbé jó, de olcsóbb kategóriát keresik, nemcsak a viszonteladók, de a feldolgozóüzemek is. Ezért most a piacon túlkínálat van, a termelők rugalmasabbak az eladást illetően.

 

Így most a pálinkafőzdék előtérbe kerültek, mint kereskedelmi partnerek, ők ugyanis, bár magasabbak az elvárásaik, de többet is fizetnek a prémium gyümölcsökért, mint a kereskedők. (Léalma esetén pl. a „normál” 7-8 forint/kg helyett akár 15 ft/kg-ot is.) Ez még úgy is jobban megéri a termelőnek, hogy a főzdék magasabb minőséget vesznek csak át, és meghatározzák a gyümölcs szedési idejét, amit ellenőriznek is.

 

Számíthatunk tehát arra, hogy idén jó minőségű pálinkák készülnek majd, valószínű komolyabb mennyiségben, és remélhetőleg a megszokott (amúgy sem alacsony) árakon.

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy válság kell a jó pálinkához, hiszen ha a helyzet továbbra is fennáll, akkor egyre több és több termelő hagyhat fel a gyümölcstermesztéssel, így pedig akár a visszájára is fordulhat az egész: pár év múlva hiány alakulhat ki gyümölcsből, ami mennyiségben és minőségben is rossz hatással lenne a pálinkakészítésre. Úgyhogy örüljünk a sok jó pálinkának, ami idén készül, de reménykedjünk, hogy a gyümölcstermesztőknek is jobb sorsot hoz a jövő.

 

Címkék: gazdaság gyümölcs kereskedelem magyar pálinka szüret válság

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu