Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Pálinka Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Pálinka Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
pálinka- és likőrreceptek szakmai titoknak számítanak.Néhány pálinkáról
szóló gyűjteményben ( pl:Balázs Géza: Pálinka, a hungarikum c.
könyvében) találhatunk néhány ízletes pálinkareceptet.
Íme a legkülönlegesebbek:
Kökény likőr
Hozzávalók:
- 1 kg érett kökény (ha megcsípte az első dér, akkor még ízesebb)
- 1 liter borpárlat
- 250 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 liter víz
Elkészítés: A kökényt egy zárható edénybe tesszük, és ráöntjük a párlatot. 6-8 hétig állni hagyjuk, lehetőleg árnyékos helyen, majd a cukrot 1 liter vízben felfőzzük, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és mindehhez hozzáadjuk a kökényről leszűrt borpárlatot. Palackba töltjük és hűvös, sötét helyen néhány hónapig érleljük.
Rutapálinka
Hozzávalók:
- 3 ág friss rutafű
- 3 kanár méz
- 1 liter törkölypálinka
Elkészítés: A rutafűre ráöntjük a pálinkát és négy hétig sötét helyen érleljük. Ezt követően, hozzáadjuk a mézet és még négy hétig érleljük. Ha elkészült, akkor átszűrhetjük, de díszítésként maradhat az üvegben egy-két rutafű.
Rózsa likőr
Hozzávalók:
- 150 g illatos rózsaszirom
- fél liter alkohol
- 500 g cukor
- fél liter víz
Elkészítés: A rózsaszirmokat reggel leszedjük, alaposan megmossuk, egy üvegbe tesszük és ráöntjük az alkoholt. Két hétig sötét helyen tároljuk, majd a vízzel és cukorral szirupot készítünk, amit ha kihűlik, összekeverjük az alkohollal. Mielőtt palackba öntenénk, átszűrjük.
Borókapálinka
Hozzávalók:
- 20 dkg borókabogyó
- 1 liter pálinka
Elkészítés: A borókabogyót a napon kiszárítjuk, majd mozsárban összezúzzuk és széles nyakú üvegbe tesszük a pálinkával együtt. Egy-két hét tárolás (hűvös helyen) után leszűrjük.
Zsályalikőr
Hozzávalók:
- 30-35 zsályalevél
- 1 liter borpárlat vagy törkölypálinka
- 1 citrom héja
Elkészítés: A zsályaleveleket és a citromhéjat egy széles szájú üvegbe tesszük, ráöntjük a párlatot, majd lezárva három hétig napos helyen tároljuk. Ezt követően leszűrjük és még öt hétig sötét helyen tároljuk. Fogyasztása jótékony hatással van emésztési problémákra és gyulladásos megbetegedésre.
Csipkebogyó likőr
Hozzávalók:
- 1 kg csipkebogyó
- 1 liter borpárlat
- 200 g cukor
- 250 ml víz
Elkészítése:
Az érett gyümölcsöt elfelezzük, a magját eltávolítjuk, majd a héjakat
alaposan leöblítjük. Napon vagy sütőben kiszárítjuk a gyümölcsöt és a
megszárított héjakat egy üvegbe tesszük és ráöntjük a párlatot. Az
üveget lezárva másfél hónapra hűvös helyre tesszük. Ezt követően a
vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd ha kihűlt, a megszűrt
párlathoz öntjük. Az így elkészült nedűt palackba töltjük, és sötét
hűvös helyen tároljuk.
Diópálinka
Hozzávalók:
- 5 db zöld dió
- 3 kanál méz
- 1 liter törkölypálinka
- 10 db szegfűszeg
Elkészítése: A hozzávalókat egy üvegbe tesszük és ráöntjük a törkölypálinkát. Lezárva egy hónapig napos helyen érleljük. Ezt követően leszűrjük és palackba töltjük.
Citromfüves pálinka
Hozzávalók:
- 20 g citromfű
- 1 liter alkohol
- 1 db szárított és lereszelt angelikagyökér
- fél citrom héj
- csipetnyi lereszelt szerecsendió
- csipetnyi koriander, fahéj, szegfűszeg
Elkészítés: Az összes hozzávalót egy üvegbe tesszük és hozzáöntjük az alkoholt. Két hét után, mikor már összeértek az alkotóelemek leszűrjük, és palackba töltjük. Fogyasztása teába, vagy kockacukorra csepegtetve, esetleg vízzel hígítva ajánlott. A citromfű gyógyító hatása régóta ismeretes, elsősorban immunrendszer erősítő hatása van.
Málnalikőr
Hozzávalók:
- 50 dkg málna (esetleg eper v. ribizli)
- fél vaníliarúd
- 2 kanál akácméz
- 7,5 dl gyümölcspálinka
- 2,5 dl borpárlat
Elkészítése:
A jól megmosott gyümölcsöt egy üvegbe teszünk és hozzáadjuk a
vaníliarúd belsejét. Ráöntjük a gyümölcspálinkát és a borpárlatot, majd
négy hétig érleljük. Miután leszűrtük mézzel ízesíthetjük.
Hagymapálinka
Hozzávalók:
- 500 g hagyma
- fél liter alkohol
- fél liter felforralt víz
- 50 g borókabogyó
- 5-6 fokhagymagerezd
Elkészítés: A hozzávalókat apróra vágjuk, a pálinkát ráöntjük és 8 napig egy edényben állni hagyjuk. Ruhán keresztül átszűrjük, majd szűrőpapírral is megismételjük a szűrést, mindaddig, míg a folyadék teljesen tiszta nem lesz. Vérkeringési zavarokra hatékony gyógyír.
http://www.palinkamarketingkht.hu/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pálinkás sajtkrém
Pálinkás-meggyes kókusztekercs
Karácsonyi fűszeres-mézes pálinka
Tejszínes pálinka